bart_web

BART HENNEPHOF – Producer, gitarist

Bart Hennephof is de gitarist en een van de oprichters van de Nederlandse metalband Textures. Na hun debuut in 2001 heeft hun innovatieve stijl en sound hen de hele wereld overgebracht tijdens tours, waar zij al voor duizenden fans gespeeld hebben.

Bart is ook producer en in zijn eigen studio, Final Focus Studio, is hij op dit moment druk bezig met het album van Breaking the Chains.

Wanneer Bart niet aan het spelen is of zijn werk als producer doet, coacht hij en geeft hij les aan de nieuwe generatie metalheads aan de Metal Factory in Eindhoven.

In april 2017 kan je Bart en zijn band Textures bewonderen tijdens hun tour door Europa, waar ze hun recentste album ‘Phenotype’ promoten.

Waarom wil jij betrokken zijn bij Breaking the Chains?
,,Het is een geweldig project, op meerdere punten – Een goede lijst met muzikanten, die allen muziek schrijven en maken voor hetzelfde doel. Alle opbrengsten gaan naar B.A.C.A., Bikers Against Child Abuse. Het is goed om mensen bewust te maken van het bestaan en de rol van deze hartverwarmende organisatie. Een geweldig project met een extra belang, hetgeen de muziek veel meer dimensie geeft. ”

Het lijkt erop dat je veel meer te doen hebt dan alleen gitaarspelen op het album. Wat is jouw precieze role en hoe staat het daar nu mee?
,,Ik ben de producer van het album: het aansturen van de 30+ muzikanten die bij het project betrokken zijn, en het combineren van alle ideeën en nummers tot een samenhangend album. Veel gave muziek is al geschreven en de plannen zijn om komende zomer de nummers op te gaan nemen. ”

Kun je ons meer vertellen over wat jouw band Textures momenteel bezig houdt?
,,Op het moment zijn we ons klaar aan het maken voor onze komende Europese tour die in april start; daarna doen we veel zomerfestivals. Dit jaar staat dus volledig in het teken van shows spelen.”

 

Foto door Ashley Oomen www.slashleyphotography.businesscatalyst.com

Interview door HeadBangers LifeStyle

http://texturesband.com

https://www.facebook.com/hennephof

https://www.facebook.com/finalfocusstudio

http://www.metalfactory.nl