dirk_web

Dirk Bruinenberg –  Drummer

Dirk Bruinenberg (Place Vendome, Elegy) is Breaking the Chains!

Dirk Bruinenberg is een zeer veelzijdige power-metal drummer geroemd om zijn technische double-bass patronen. In 1993 volgde hij Ed Warby op als vaste drummer van Elegy waar hij tot 2002 deel van uitmaakte. Zijn laatste werk kun je horen op het meest recente album van Place Vendome – Close to the Sun. Met voormalig Elegy gitarist Patrick Rondat werkt Dirk momenteel aan een nieuw album en tevens aan een soloalbum van Marco Bouwmans (zanger van Pink Floyd tribute band Infloyd). Binnenkort zal hij ook live te zien zijn met Deep Purple tributeband – Purple Shade waarin ook Rob van de Loo (Epica) en Robert Soeterbroek te zien zullen zijn.

Hoe ben jij in contact geraakt met het BTC project?
,,Kristoffer Gildenlöw heeft mij persoonlijk benaderd aangezien wij al eerder samengewerkt hebben.”

Vind jij het belangrijk dat Nederlandse muzikanten samenwerken en zich inzetten voor een project als dit?
,,Jazeker, het is altijd goed om aandacht te geven aan een probleem in deze samenleving. Dit wordt soms vergeten door andere onderwerpen die belangrijker lijken te zijn door erg veel media-invloeden. Deze samenwerking kan ervoor zorgen dat mensen zich weer bewust worden van kindermisbruik en mishandeling.

Wat kunnen we, naast BTC, van jou verwachten dit jaar?
,, Afgelopen februari heb ik met Place Vendome een album uitgebracht – Close to the Sun – , met de zang door Michael Kiske. In april zal ik de drums gaan opnemen voor het album van Marco Bouwmans, de zanger van de Nederlandse Pink Floyd tributeband Infloyd. Aan het einde van het jaar gaan we proberen te touren met Purple Shade, een Deep Purple coverband, en wie weet wat het jaar nog meer gaat brengen, er is nog ruimte voor andere dingen :).

 

Place Vendome – HereAfter https://youtu.be/O5JEGqYWeO0

Place Vendome – Close to the Sun https://youtu.be/WP8sc68kG2Y

Graag bedanken wij Harley-Davidson Rotterdam in Nieuwerkerk a/d Ijssel, voor het leveren van de geweldige locatie van de fotoshoot.

Photo by Conny van den Heuvel

Interview by HeadBangers LifeStyle