Ed_web

Ed Warby – Drummer

Ed Warby (Ayreon, Vuur, Hail of Bullets, Gorefest) is Breaking the Chains!

Wat zijn we trots met deze geweldige drummer in de BTC gelederen! Al jarenlang de vaste drummer van Arjen Lucassen’s Ayreon projecten maar onlangs ook aangesloten bij de nieuwe formatie VUUR met zangeres Anneke van Giersbergen wat, nu al, de sensatie van 2017 lijkt te gaan worden! VUUR is momenteel druk bezig met het debuutalbum en zijn, deze zomer, te zien op diverse festivals. Het najaar zal de band gaan touren dus mis de kans niet om dit live te gaan zien! Daarnaast zal Ed (uiteraard) zijn plek op het podium innemen bij de drie uitverkochte Ayreon Universe shows in 013 Tilburg in september dit jaar. Op het nieuwe Ayreon album The Source, die 28 april aanstaande uitkomt, ontbreekt het hoogstaande en melodieuze drumwerk van Ed uiteraard niet!

Was je al bekend met de organisatie B.A.C.A. of is het nieuw voor je?
,,Het is compleet nieuw voor me, voor Kris me benaderde had ik er nog nooit van gehoord maar het is een lovenswaardig initiatief.”

Ben je al eerder betrokken geweest bij goede doelen projecten? En wat vind je ervan dat Nederlandse muzikanten zich inzetten voor het project Breaking The Chains?
,,Nee, dit is de eerste keer dat ik aan liefdadigheid meewerk. Ik vind het uiteraard te gek dat zoveel muzikanten uit allerlei genres zich ervoor in willen zetten, ruwe bolster blanke pit ten voeten uit.”

Naast de activiteiten met je nieuwe band VUUR, staan er nog andere muzikale plannen in je agenda voor de rest van het jaar?
,,Ik werk ook nog mee aan de groots opgezette Ayreon Universe shows waarmee we in september maar liefst 3x in een uitverkocht 013 staan. Super veel zin in! En in april verschijnt het nieuwe Ayreon album The Source waar ik op drum.”

 

Graag bedanken wij Harley-Davidson Rotterdam in Nieuwerkerk a/d Ijssel, voor het leveren van de geweldige locatie van de fotoshoot.

Foto door Conny van den Heuvel

Interview door HeadBangers LifeStyle

Ayreon – The Day That The World Breaks Down – The Source (2017) https://youtu.be/oFuMKdrzPqU

https://www.facebook.com/ed.warby/

https://www.facebook.com/vuurband/

https://www.facebook.com/ArjenLucassenOfficial/