frank_web

Frank Schiphorst

Het Breaking the Chains bataljon gitaristen komt al flink op aanvalssterkte! Ook Frank Schiphorst van MaYaN kunnen wij inmiddels toevoegen aan de groeiende lijst topmuzikanten die deelnemen aan het Breaking the Chains project.

Eind april start MaYaN met een clubtour en vanaf oktober zullen ze samen met Epica een aantal podia bestijgen. Ook het publiek van de vierde editie van het Female Metal Event FemME in september mag zich al gaan verheugen op een MaYaN show!

Maar Frank kennen we niet alleen van MaYaN. De progliefhebbers kennen Frank ook van Symmetry. Verder heeft Frank deel uitgemaakt van Christmas Metal Symphony, Marcel Coenen and Friends, APEX Project. Maar ook gastdeelnamen aan TDW Project, Audiofield, Stormrider, Epica en anderen staan op het CV van Frank.

Frank heeft een endorsement van Ibanez gitaren en InTune plectrums.

Wat vind je er van om als gitarist uit de extreme metal en fusion hoek een potje hardrock te spelen met collega’s uit de Nederlandse scene voor een goed doel?
,,Ik denk dat de meeste mensen me toch zullen kennen van bands als Symmetry, Marcel Coenen & Friends, Christmas Metal Symphony, en natuurlijk MaYaN. De extremere metal waar ik daarnaast wel eens voor gevraagd word, doe ik er wel dan bij voor de lol en uitdaging. Maar mijn roots liggen toch echt in de prog en zeker de hardrock waar het allemaal mee begon!

Dat ik voor Breaking The Chains ben gevraagd voor een gastbijdrage is, buiten dat het een eer is om gevraagd te worden, iets waar ik me erg graag voor inzet!

En in dit geval niet puur om de muziek en de muzikanten uit ‘mijn eigen scene’ die ook meedoen, maar vooropstaand voor het prachtige doel. Hoe meer aandacht hiervoor, hoe beter!”

Was je al bekend met B.A.C.A. en ben je zelf geïnteresseerd in motorrijden of gaat alle aandacht uit naar muziek maken?
,,B.A.C.A. (de Amerikaanse versie) kende ik al van TV. Ik herinner me een aflevering van NCIS of CSI o.i.d. waar eens een afvaardiging BACA-motorrijders in meespeelde. Dat maakte meteen indruk. Ik wist tot nu toe niet dat ze in Nederland ook actief zijn, en het is mooi dat een project als Breaking The Chains hier extra aandacht voor creëert! Ik rijd zelf geen motor, maar het lijkt me wel gaaf. Het vrije gevoel ervan. Maar naast de muziek heb ik sowieso weinig tijd voor andere hobby’s.”

Hoe ga jij je eigen fans enthousiast maken om Breaking The Chains te steunen en welke plannen heb je met je eigen bands en projecten dit jaar?
,,Ik ga BTC uiteraard promoten met de middelen die ik tot mijn beschikking heb, daarnaast heb ik onlangs allerlei ‘goodies’ afgegeven voor jullie Give Away-plannen ter extra promo, en als ik de muziek van BTC binnen heb ga ik sowieso wat flitsend gitaarwerk toevoegen waar mogelijk :).

Plannen met eigen bands/projecten; we zijn flink aan het schrijven en met pre-producties bezig met MaYaN voor een 3e plaat. Eind April doen we nog enkele headlining Nederlandse club shows, in Oktober op veler verzoek een Nederlands club tourtje met onze vrienden en mede-bandleden van Epica in NL. In september spelen we op FemME, en er zijn meer shows die we binnenkort bekend kunnen maken of nog aan werken. Naast MaYaN schrijf ik ook voor een nieuw metal-fusion projectje waar ik verder nog even niets over zeg. Daarnaast krijg ik regelmatig klusjes als gast(studio)muzikant, altijd leuk. En mijn andere project Apex wil ik ook eens afmaken mits de tijd het toelaat.”

Photo by Wendy Steenmans

Interview by HeadBangers LifeStyle

MaYaN – Faceless Spies https://youtu.be/0OypT6Cj6qU

MaYaN – Epic Metal Fest  https://youtu.be/XcOpuG5Hz_k 

www.ibanez.com
www.intunegp.com

www.mayanofficial.com
www.facebook.com/MaYaNband
www.facebook.com/APEXproject
www.facebook.com/FrankSchiphorstOfficial