jw_web

Jan Willem Ketelaers – Zang

Jan Willem Ketelaers is Breaking the Chains!

Jan Willem Ketelaers is vaste zanger van The Classic Rock Show, die dit najaar weer gaat touren met de “Tommy Live in Concert Show”. Daarnaast komt de nieuwe theatertour “Heroes Live Forever” eraan wat het vervolg is op de “Legends Never Die Tour” die van 2011 t/m 2014 liep.

Zijn eigen band “Into The Open” zal nog dit jaar het conceptalbum “Destination Eternity” uitbrengen met een bijbehorende promotietour.

In 2015 was Jan Willem de understudy voor James Labrie in “The Theater Equation”, de theater uitvoering van het Ayreon album “The Human Equation”, dat vier keer Het Nieuwe Luxor theater in Rotterdam mocht vullen.

Voor het nieuwe Ayreon album “The Source” zong hij guidevocals in en tevens zal zijn stem te horen zijn in sommige backingvocals op dit album.

Jan Willem is een zanger met een groot inlevingsvermogen wat hij met zijn stem uitstekend weet over te brengen, dit zullen we op het Breaking the Chains album uiteraard goed tot zijn recht laten komen!

Hoe belangrijk is muziek maken in jouw leven en waar blijkt dat uit?
,,Muziek is erg belangrijk voor mij; ik ben eigenlijk altijd wel met muziek bezig. Muziek werkt voor mij ontzettend inspirerend, het geeft me de mogelijkheden om mensen te bereiken en ook om soms even weg te zijn uit de realiteit van alledag en dat ervaar ik wel eens als prettig:). Muziek brengt me ook in contact met andere muzikanten; ik vind het erg leuk om betrokken te zijn bij diverse projecten en te werken met verschillende muzikanten.”

Vind je het vanzelfsprekend dat je als rock muzikant wat teruggeeft door bijvoorbeeld mee te doen aan goede doelen projecten, zoals Breaking The Chains? Wat spreekt jou precies aan, aan Breaking The Chains en B.A.C.A.?
,,Misschien is ‘vanzelfsprekend’ niet het juiste woord, maar als rock muzikant ben ik in de gelegenheid om een grote groep mensen te bereiken en het goede doel onder de aandacht brengen. Het voelt goed om dat te kunnen doen.

Wat mij aanspreekt in B.A.C.A. is het enthousiasme om een kind in nood te helpen. Het is voor mij gewoon niet te bevatten dat onschuldige kinderen nog altijd het slachtoffer worden van kindermishandeling. Het Breaking the Chains project kan het verschil maken in het leven van deze kinderen en een grote bijdrage leveren aan een betere toekomst voor hen. Lezen over B.A.C.A. en het werk dat zij voor deze kinderen doen, heeft mij doen beseffen hoe noodzakelijk het is om deze organisatie te steunen; ze doen echt geweldig werk.”

Welke muzikale activiteiten staan er voor de komende tijd in jouw agenda gepland?
,,In het najaar ga ik met The Classic Rock Show opnieuw de theaters in met de Rockopera ‘TOMMY in Concert’ van The WHO én er komt een hele nieuwe show aan: een adembenemende reis door de geschiedenis van de rockmuziek, die in 2018 van start gaat, het belooft een enorm spektakel te worden. Daarnaast heb ik begin dit jaar met een vriend een nieuwe band opgericht, “Into The Open”, waarmee we dit jaar nog het conceptalbum “Destination Eternity” gaan uitbrengen. Voor dit album gaan we eind 2017 / begin 2018 een promotietour doen; dat is erg spannend, maar het wordt echt fantastisch!!”

Foto door Ashley Oomen

Interview door HeadBangers LifeStyle

Into The Open – Destination Eternity https://www.youtube.com/watch?v=zpOQuOSyanQ&t=16s

Jan Willem Ketelaers Facebook https://www.facebook.com/janwillem.ketelaers

Classics Rock Show http://classicrockshow.com/

Into The Open http://www.intotheopen.nl/

Webpagina http://www.janwillemketelaers.nl/