thumbnail_Johan_fotoweb

Johan van Stratum is een zeer bekende bassist in de Nederlandse rock en metal-scene.
Met bands zoals Stream of Passion, The Gentle Storm en Ayreon, heeft hij de hele wereld rondgereisd en gespeeld voor duizenden fans.

Ook is hij een van de mede-oprichters van ’s werelds eerste metal-opleiding – Metal Factory – in Eindhoven.
Nu volgt de gloednieuwe band VUUR, met onder andere zangeres Anneke van Giersbergen (The Gathering, Devin Townsend e.a.).

Is het voor jou belangrijk deel uit te maken van het Breaking The Chains project?
,,Naar mijn mening zou dit belangrijk moeten zijn voor iedereen, dus voor mij ook natuurlijk! Het initiatief van Kristoffer om dit doel te steunen voelt goed op elke manier, dus toen hij vroeg of ik mee wilde doen twijfelde ik geen moment.’’

Op welk manier ga jij een bijdrage leveren aan dit project?
,,Zo veel mogelijk. Zoals vele andere muzikanten die meedoen aan het project heb ik een druk schema, maar ik zal mijn best doen om zo veel mogelijk te kunnen bijdragen. Waarschijnlijk ga ik stukjes van de muziek opnemen en een aantal spullen doneren van bands waar ik in gespeeld heb, om zo geld in te zamelen voor dit project.”

Kan je ons meer vertellen over jouw nieuwe band VUUR en wat zijn de plannen voor VUUR dit jaar?
,,VUUR is een geweldige nieuwe band ;). Nadat wij samen in The Gentle Storm hadden gespeeld, zei Anneke van Giersbergen dat zij wat zwaardere muziek wilde maken. Wij hadden het erg leuk tijdens de tour en alles voelde zo goed met The Gentle Storm. TGS is natuurlijk een project van Arjen Lucassen en Anneke. Met VUUR is het meer een band-prestatie.
Op dit moment zijn we bezig om ons debuutalbum op te nemen, die wordt heavy, proggy en velen andere dingen, maar zeker metal! Ik kan niet wachten om op tour te gaan met de rest van de heren (Ed Warby, Jord Otto, Ferry Duijsens) en onze twee mooie dames Marcela (Bovio) en Anneke. Op dit moment zijn we een aantal toffe dingen aan het plannen en ik kan niet wachten om dit aan de rest van de wereld te laten zien!”

Voor meer informatie, bezoek de onderstaande links:

www.facebook.com/VUURband
www.facebook.com/StreamOfPassion
www.facebook.com/TheGentleStorm
www.arjenlucassen.com/universe
www.metalfactory.nl

Foto: Wendy Steenmans

Interview door Headbangerslifestyle