rick_web

RICK BOUWMAN-Gitarist Martyr

Rick Bouwman van de band Martyr is Breaking the Chains!

Wederom zijn we vereerd om een zeer ervaren gitarist aan onze lijst muzikanten toe te mogen voegen! Rick Bouwman is bekend van de metalband Martyr die dit jaar haar 35-jarig jubileum viert! De band zal een reeks nationale en internationale shows gaan geven met als hoogtepunt het jubileum concert in P60 Amstelveen als headliner op het Heavy Metal Maniacs festival op 22 september. Hierna zal de band naar alle waarschijnlijkheid direct doorvliegen naar Japan voor een 3 tal shows.

MARTYR “Into the Darkest Of All Realms”

https://www.youtube.com/watch?v=i8D0WzMcl_I

www.martyronline.nl
https://www.facebook.com/MARTYRONLINE/
https://www.facebook.com/rick.bouwman.1
https://www.facebook.com/intothelimelightrecords

https://www.facebook.com/Heavymetalmaniacs

Waarom wil jij onderdeel uitmaken van Breaking the Chains?
,,Via Kristoffer Gildenlöw raakte ik bekend met Breaking the Chains als project en met B.A.C.A. als organisatie. Het idee om de crème de la crème van de Nederlandse rock en metal scene dit geweldige doel en de Nederlandse divisie van B.A.C.A. te laten ondersteunen is een ideale combinatie om meer bewustwording te creëren (zoals bij mij), evenals bij te dragen aan het doel van B.A.C.A. door een donatie en promotie. Maar, eerlijk is eerlijk, het is ook een eer om onderdeel te mogen uitmaken van deze geweldige groep muzikanten, met hen samen te kunnen werken en hiervan te kunnen leren.

Op welke manier lever jij een bijdrage aan het project?
,,Ik doe mee als gitarist en heb ook een aantal ideëen voor nummers aan Bart en Kristoffer aangedragen, die hopelijk (deels) gebruikt kunnen worden voor dit fantastische project.”

Wat kunnen wij dit jaar verwachten van jouw eigen band MARTYR?
,,MARTYR zal voornamelijk doorgaan met de promotie van het nieuwste album ‘You Are Next’, dat afgelopen jaar uit is gekomen. In Europa zullen we vooral wat wij ‘the MARTYR eXperience’ noemen opvoeren, met zowel clubshows als festivals, maar er zijn ook plannen om een aantal shows in Japan te doen in het najaar van 2017. Daarnaast zal ‘You Are Next’ eindelijk op vinyl gereleaset worden. We hebben redelijk wat problemen gehad met de producenten afgelopen jaar, maar het gaat dan eindelijk gebeuren. De band begint ook langzaamaan nieuw materiaal te schrijven, maar dit is nog in een beginstadium.”