ruud_web (1)

RUUD JOLIE-Gitarist Within Temptation

Ruud Jolie is Breaking the Chains!

We zijn erg trots bekend te kunnen maken dat gitarist Ruud Jolie is toegevoegd aan de groeiende lijst van top-artiesten die meewerken aan dit project! Met maar liefst 19 gouden en platina platen en 6 TMF Awards op zijn naam is Ruud zeker een waardevolle toevoeging aan Breaking the Chains, waar hij niet alleen als gitarist maar ook als componist een rol zal innemen.Ruud dankt zijn bekendheid vooral aan één van Nederlands grootste muzikale exportproducten – Within Temptation- waarvan we toch wel mogen zeggen dat dit één van de grootste female-fronted symfonische metal bands ter wereld is!

De lijst met awards die deze band heeft binnen gesleept is eindeloos: Conamus Exportprijs, 3FM Award, Edison Award,  TMF Award, World Music Award, MTV Europe Award en ga zo maar door! Ruud is daarnaast ook actief als gitarist van ‘Maiden uniteD” en ‘For All We Know’. Met deze laatste band is hij momenteel bezig aan een nieuw album, waarvoor binnenkort een Indiegogo campagne gestart gaat worden.

https://www.indiegogo.com/projects/for-all-we-know-new-album-music/coming_soon

Wat is jouw reden om mee te doen aan het Breaking the Chains project?
,,Ik vind het altijd geweldig om samen te werken met verschillende muzikanten. Niet alleen voor de muziek, maar ook om voor bewustwording voor een doel als dit te zorgen. Het is dus een win-win situatie voor mij. ”

Wat ga jij bijdragen aan dit project?
,,
Ik zal gitaar gaan spelen op het album. Ik heb ook een nummer aangeleverd. Dit was een heel oud nummer wat ik ongeveer 10 jaar geleden al geschreven had, maar nooit gebruikt is. Tot nu…”

Wat kunnen we van jou, naast BTC, het komende jaar verwachten?
,,
Within Temptation zal het komende jaar niet touren dus heb ik veel tijd voor andere projecten. Ik vind het leuk om veel dingen te doen. Momenteel ben ik de opnames voor het tweede ForAllWeKnow album aan het afronden. Kristoffer speelt ook de bas op dit album en heeft weer geweldig werk geleverd! Het album zal later dit jaar uitkomen. Ik ben ook bezig met een aantal nieuwe ideeën voor Maiden uniteD, de acoustische Iron Maiden band. We zullen in januari 2018 een hele speciale show doen in Koninklijk Theater Carré, dus dat vergt tijd qua voorbereiding. Hopelijk zullen ook nog een paar andere projecten zich voordoen… ”

 

Foto door Wendy Steenmans

Interview door Headbangers Lifestyle