ton_web

Ton Scherpenzeel – Toetsenist

Ton Scherpenzeel is Breaking the Chains!

De man met waarschijnlijk het langste CV van alle BTC muzikanten is aan boord! Hij begon al in 1967 met zijn eerste bands maar in 1972 nam zijn carrière een vlucht toen hij, samen met Pim Koopman, KAYAK oprichtte. De formatie met o.a. Edward Reekers en Max Werner heeft maar liefst 16 studio albums uitgebracht. Daarnaast is Ton ook bekend van zijn werk als toetsenist voor de succesvolle band Camel waar hij, door de jaren heen, op verschillende momenten deel van uit maakte. Ook zat Ton in de band van één van de beste Nederlandse gitaristen Harry Sacksioni en maakte hij in 1987-1989 deel uit van Earth and Fire (in de nieuwe bezetting met zangeres Jerney Kaagman). In 1999 werd, dankzij “De Vrienden van Amstel Live”, KAYAK nieuw leven ingeblazen wat resulteerde in de release van het album “Close to the Fire” en een nieuwe tournee. Deze geweldige toetsenist heeft zo veel gedaan gedurende zijn carrière dat het simpelweg teveel is om hier op te noemen. Wij kijken in ieder geval al uit naar het zeventiende studio album van Kayak “Seventeen”, waar momenteel de laatste hand aan wordt gelegd. De release van dit album staat gepland voor oktober 2017 en is inmiddels al te bestellen via www.kayakwebshop.nl

Er van uitgaande dat jij vaker een aanbod krijgt om mee te doen aan verschillende projecten en een bijdrage te leveren als gastmuzikant op andere albums, wat is voor jou de reden om hieruit het BTC project te kiezen voor het leveren van een bijdrage?
,,Dat is heel simpel. Onze kinderen zijn de toekomst van deze wereld. Als zij slecht behandeld worden, of zelfs mishandeld of misbruikt worden, en er wordt niets gedaan om hen te helpen en de schade zo veel mogelijk te beperken, zal dat later consequenties hebben voor diezelfde wereld. Dit omdat beschadigde volwassenen niet goed functioneren, of hun problemen op anderen africhten, mogelijk zelfs op hun eigen kinderen. Het is dus in het belang van iedereen om hen te helpen. De combinatie van BTC en kinderen is interessant, omdat het een combinatie van extremen betreft: onschuldige kinderen en ruige, stoere bikers.

Lever jij ook ideeën voor nummers aan voor het project, naast het spelen van (een deel van) de toetsenpartijen?
,,Nee. Tenminste, nu nog niet. Maar ik sta zeker open voor suggesties en het schrijven van teksten.”

Heb jij andere muzikale activiteiten gepland staan voor 2017?
,,Mijn belangrijkste project dit jaar is het schrijven en opnemen voor het nieuwe KAYAK album, dat uit zal komen in oktober. ”

 

Foto door Rob van Dalen

Interview door HeadBangers LifeStyle

Ruthless Queen – Kayak https://youtu.be/fKXKF4aChpI

Starlight Dancer – Kayak https://youtu.be/nQVrduimbh4

Before the Angels Fell – Kayak https://youtu.be/S2xj1577FbE

Ton Scherpenzeel website: www.tonscherpenzeel.com